ruokaa pala palalta

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vihreitä papuja marinaadissa




Syysaurinko paistaa ulkona ja olen todellisissa sunnuntai-tunnelmissa. Kävin tänään Kirjakahvilan vegaanibrunssilla, joka oli niin mauiltaan kuin hinnaltaankin (6€) täydellinen. Suosittelen kaikkia sunnuntaisin Turussa liikkuvia käymään kyseisellä brunssilla. Brunssi on tarjolla klo 11-14 mutta kannattaa mennä paikalle viimeistään klo 12 ellei tahdo joutua rysän keskelle. Tarjolla on makeaa ja suolaista; kaikki on paikan päällä tehtyä vegaanista ruokaa.

Brunssin jälkeen olikin hyvä tulla kotiin puuhailemaan parvekkeelle aurinkoon. Uudessa kodissamme riittää vielä jos jonkinmoista puuhaa, mutta minä olen huomannut tykkääväni puuhastella!



Mutta sitten ruoka-asioihin!

Tein eilen Glorian Ruoka&Viini lehden reseptiä mukaillen aivan uusia makuelämyksiä antavan marinadin vihreille pavuille. Tänään söinkin päivälliseksi vielä eilisen jäämät ja sama jälleen sama 'makujen tanssi' valtasi suuni. 

Aasialaista. Makeaa. Tulista. Rouskuvaa.



Vihreitä papuja marinaadissa

1/2 l vihreitä kotimaisia papuja
1 punasipuli paloiteltuna
1/2 punaista chiliä pieneksi hakattuna
2 tl raastettua inkivääriä
1 loraus soijakastiketta
1 loraus oliiviöljyä
reilusti tuoretta persiljaa tai korianteria
rouhittua mustapippuria

Keitä papuja suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä n. 5 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä.

Lisää joukkoon paloitellut punasipuli ja chili sekä raasta joukkoon inkivääri. Lorauta sekaan soijakastiketta sekä öljyä. Sekoita marinaadia ja lisää persilja/korianteri sekä rouhi päälle hieman mustapippuria.

Anna maustua hetken jääkaapissa.

--




Tämä ruoka sopisi loistavasti myös joihin juhliin makunsa puolesta. Sitä voisi syödä vaikka leivän päällä tai sellaisenaan. 

Itse nautin papuni kera pastan, tomaattien ja avokaadon.
<3

Ei voi muuta sanoa kuin: NAM!


Tässä vielä tunnelmointia uuden kotimme keittiöstä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti