ruokaa pala palalta

torstai 6. joulukuuta 2012

Talvibrunssittelua


Teetä ja sympatiaa - ja hyvää ruokaa!

Siitä oli viime viikonloppuinen talvibrunssittelu hyvän ystävän kanssa tehty. Kun pitkästä aikaa pääsee juttelemaan hyvän ystävänsä kanssa, juttua löytyy kyllä useammaksikin tunniksi. Siksi on hyvä olla jotain pientä naposteltavaa, jottei nälkä pääse yllättämään kesken juttutuokion.

Iltapäivän suurimmaksi herkuksi muodostuivat yllätyksellisen maukkaat chiabatta-leivät. Näitä olisi voinut popsia vaikka kuinka!

Feta-chiabatta

1 pkt fetaa
1/2 prk punaista pestoa
rucolaa yms.
2 rkl oliiviöljyä
1 tl oreganoa
1 tl chilihiutaleita
1 esipaistettu chiabatta

Paista ensin esipaistettu chiabatta uunissa valmiiksi. Leikkaa se sopiviksi viipaleiksi ja levite viipaleiden päälle pestoa. Leikkaa sitten feta ohuiksi levyiksi, jotka asettelet leipäpalojen päälle. 

Sekoita lasissa öljy ja mausteet. Kaada öljyseosta fetaleipien päälle. Laita leipäpalat leipägrilliin tai uuniin grillivastuksien alle pariksi minuutiksi niin, että feta ehtii hieman sulaa. Tarjoa heti rucolan ja vaikka minitomaattien kera.


Lisäksi syötiin myös tietenkin jotain makeaa. Olin tehnyt yksinkertaisia kanelimuffinseja.

--

Joululoma alkaa aivan pian ja siksipä tänne blogiin tulee varmasti enemmänkin postailtua ruokajuttuja! Ulkona lumi tupruttaa ja on hyvä olla. Siksipä tahdonkin teille kaikille toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää keittiön lämmöstä!


2 kommenttia: