ruokaa pala palalta

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Sadepäivän ilot


Sitruuna suklaatäytekeksit
(Whoopie pies)

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl jauhoa
1 dl mantelijauhoa
3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

täyte:
100 g tuorejuusto
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
1/2 dl sokeria


Sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi sekä lisää suklaaseos varovasti sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa suklaaseokseen.

Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä ja sentin paksuisia pyörylöitä pellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.


Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneiden kahden keksin väliin. Parhaan tuloksen saat jos annat valmiiden täytekeksien oleksia jääkaapissa tai pakkasessa hetkisen aikaa.



--

Sataa. Kummasti tällaiset sadepäivät saavat leipurinvaistoni heräämään. Koekeittiöni testailtavaksi pääsivät tänään kakkukeksit, täytekeksit siis ns. whoopie pies. Ne lienevät uusin villitys maailman muotikeittiöissä kakkutikkareiden (cake pops), kuppikakkujen ja macaronsien jälkeen. Kuten edellä mainittuja näitäkin voi varioida loputtomiin erimakuisina, -kokoisina ja mitä jännittävimmillä koristeilla. 

Omista täytekekseistäni tuli hitusen liian suuria. Siksipä ne oli hieman vaikea saada pysymään koossa onnistuneesti. Muutenkin niitä tuli vain säälittävät 8 valmista täytekeksiä. Kannattaa siis laittaa pellille vain noin 2 sentin halkaisijaltaan olevia keksikekoja. Leviävät kovasti!

Hyviä olivat kuitenkin. Nams. Suurin osa meni pakkaseen odottelemaan testimaistajia. Vaihteeksi leivoin jotain ei-niin-terveellistä. :) Joskus näinkin!


Nyt taidan hengittää ja ottaa rennosti. Nauttia sadepäivän seesteisyydestä.





keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Puutarhurointia




Vähitellen alkaa parvekepuutarhassammekin kasvaa satoa. Varsinkin salaattiaineksia löytyy jo runsaasti. Jos omistat parvekkee, suosittelen erittäin lämpimästi puutarhurointia. Päivittäinen puutarhaterapia on tehnyt ainakin minulle hyvää.

Erityisen rakkaita minulle ovat tomaatintaimeni. Isäni on kasvattanut se siemenestä ja nyt ne nautiskelevat auringosta 10:n litran ämpäreissä, joissa on niille tarpeeksi kasvualaa. Ämpärit hankin Claes Olsonista ja taisivat maksaa alle 2 €.





Myös sisällä olen kasvattanut versoja, jotka ovat pian valmiita popsittavaksi!




--

Sitten muihin ruokakuulumisiini.

Gizmolle kuuluu hyvää ja se on ollut ahkerassa käytössä. Raakakakkua on tehty. Samoin mantelimaitoa. Ja jokainen aamuni on alkanut ihanalla smoothiella!


Gizmon myötä olen muutenkin innostunut hedelmien syönnistä kovasti. Eivät ne edes loppujen lopuksi ole kalliita, ja maistuvat smoothiessa taikka sellaisenaan.


Toinen asia mistä olen innostunut kovasti on vesi.

Olen pienestä asti ollut maitotyttö ja toisinaan maitoa on saattanut tulla joutua jopa litra päivässä. Vettä en ole oikein koskaan osannut juoda. Nyt kuitenkin vesi maistuu ja sen janonsammuttavuus on ihmeellinen.

Näin nautin veteni:

-annan sen hapettua jääkaapissa ensin, jotta happiköyhä vesijohtovesi tulee täyteen happea, joka juotuani imeytyy suoraan soluihini

-laitan kannuun luomusitruunan viipaleen sekä ripottelen hieman mineraaliriaksta kristallisuolaa veden sekaan - nam!



lauantai 9. kesäkuuta 2012

Good Mornings

Nämä aamut käyvät vain kauniimmiksi. Pitkiä nautinnon hetkiä teille!


Pakuriteetä kera seesaminsiemenmaidon.

Greippiä syötynä oikealla greippilusikalla.


perjantai 8. kesäkuuta 2012

Gizmoilua


Gizmo

Uskalsin kuin uskalsinkin investoida kerrankin laadukkaaseen keittiövälineeseen. Olen pitkään jo ollut lopen tylsistynyt ainaisiin halpislaitteisiini, jotka eivät toimi kunnolla. Koska olen hyvin kiinnostunut ruoasta; erityisesti raakaruoasta, mehuilusta sekä ylipäänsä tasapainoisemmasta ruokavaliosta, päätin panostaa erittäin hyvään blenderiin. Sellaisen sainkin!

Päädyin Gizmoon sillä aikamme ruokaguru Jaakko Halmetoja suositteli sitä ja sen hinta oli juuri sopiva. Minua kiinnosti myös, että Gizmo oli suomalaisen Four Sigma Foodsin valmistama. Olen aivan rakastunut Gizmon tehokkuuteen. Vain parissa sekunnissa blenderin sisus on muuttunut sametin pehmeäksi. Sillä voi jauhaa tai sekoittaa mitä vain. Hevosvoimiakin on kaksi! 

Hintaa tällä monsterilla oli 400€ käyttäen Halmetojan alennuskoodia. Normaalisti hinta on 699€. Tämä on aivan ensimmäinen erä näitä laitteita, jotka saapuivat Suomeen noin viikko sitten.


Eipä ehtinyt Gizmo kauaa olla paketissaan, kun olin sen postista noutanut. Tänään olen testaillut mihin kaikkeen sillä pystyy. Olen erittäin tyytyväinen hankintaani. Erittäin!

Tänään tein mm. yllä näkyvää seesaminsiemenmaitoa. Hetkessä siemet ja vesi olivat muuttuneet tasaiseksi juomaksi, jonne lisäsin mehiläisen siitepölyä ja yhden banskun. Nam!


Laitoin Gizmon koetukselle ja tein maapähkinövoita. Ja kyllä vain, sitähän minä sain. Blenderiin pähkinät, loraus vettä ja seesaminsiemenöljyä sekä kristallisuolaa.


Myös vihreästä salsasta tuli ihanan raikasta ja potkua antavaa!


Söin vihreää salsaani kera pastan, soija-suppilovahverokastikkeen sekä maapähkinävoin. Voi että! Olen niin kovin innoissani, etten osaa edes päättää mitä seuraavaksi teen!


Tässä vielä lopuksi herkkää kesätunnelmaa teille kuvien muodossa.



tiistai 5. kesäkuuta 2012

(Parveke)Piknikeväitä


Oli maanantainapäivä. Vapaa sellainen. Tein kaikenlaista ihanaa ja haaveilin erinäisistä asioista.

Töissä Köketin keittiössä on aluksi ollut hyvin rankkaa, sillä kestää tottuminen niin aikaisiin kello viiden aamuihin kuin keittiössä toimimiseen ja kokkailuun työkseen. Mukavaa on ollut, mutten voi sanoa sen olleen helppoa. Paljon uutta olen kyllä oppinut; voi kyllä!

Mutta takaisin vapaaseen maanantaihin. Päätettiin mennä piknikille sään ollessa mitä ihanin täällä Arabianrannassa. Auringonlaskiessa päätimme mennä piknikille omalle parvekkeelle, sillä siitä näkee auringonlaskun ja samalla voi ihastella pientä parvekepuutarhaamme (sekä sattumoisin maanantaina lähistöllä ollutta Sonisphere festaria, joka mökäsi koko päivän).

--

Parvekepiknik-menu

Nokkospestoa (ohje täältä)
Siementeeleipiä
Päärynä-pähkinä-hunaja-sekoitusta
Mate-inkivääri-jääteetä
Kuivattuja omenanlohkoja
Kaikkea muuta namia kaapinpohjalta


Nokkospestosta ei tullut niin tasaista sillä sauvasekoitin ei toiminut lainkaan! Mutta onneksi ongelmaan tulee pian ratkaisu ;) Aivan uskomattoman hyvää kyllä oli tuo pesto. Levitettiin siitä teeleipien päälle.


Omenalohkoja kuivattelin pitkin ihanan laiskaa päivääni uunissa 50 asteessa luukku hieman raollaan. Kyllä siinä ainakin 3 tuntia meni. Mutta ihania snäksejä tuli!


Sitten vielä piknikjälkkäri lasipurkista. Nam!


--

Lopuksi laitan tähän vielä maistiaisia parin viikon takaiselta maitohorsma-parsa-aterialta! Nuoret maitohorsman versot ovat lähes parsan veroista namia keitettyinä kera sitruunan, voin ja sitruunapippurin. Suosittelen! Nyt näitä on vielä pientareet pullollaan! Lisää tietoa täältä.




Hyvää alkukesää ystäväiseni!