ruokaa pala palalta

tiistai 5. helmikuuta 2013

Pinaattista arkea



Maanantai-iltana kaupassa himoitsimme molemmat tuoretta pinaattia. Päätimme, että nyt olisi aika pinaattiohukaisten. Tietenkin oli keitettävä lättyjen lisukkeeksi myös omaa puolukkahilloa.


Pinaattiletut <3 Puolukkahillo


Aina syödessäni pinaattilettuja jaksan muistella sitä, kuinka aina viime vuosiin asti ajattelin pinaattiletut jälkiruokana, joita kuuluu napostella kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. Koulussa ihmettelinkin aina vuosikaudet, että miksi lounaaksi on jälkkäriä. Myös ainainen puolukkahillo koulun pinaattilettujen kanssa ihmetytti. Voi sitä hetkeä, kun tajusin, että pinaattiletut ovatkin yhteiskuntamme mielestä 'suolainen' ateria eikä jälkkäri. Siinä hetkessä maailmani murtui - onneksi vain hetkellisesti.




Pinaattiohukaiset

1/2 l maitoa
2 munaa
3 dl jauhoja
suolaa
1 rkl öljyä
200 g tuoretta pinaattia kevyesti ryöpättynä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, suola, jauhot ja öljy. Sekoita joukkoon loppu maito sekä hienonnettu pinaatti. Anna turvota puolisen tuntia.

Paista ohukaisia pienessä öljy määrässä pannulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti